مواد غذایی و رژیم مناسب برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
کرونا در حقیقت یک خانواده گسترده از ویروس هایی است که منجر به عفونت های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده تا اپیدمی سارس می شوند که در سال 2003 شیوع پیدا کرد.
و حالا ویروس SARS-CoV-2 با ایجاد بیماری کووید-19 جدیدترین عضو این خانواده به شمار می رود که با سرعت در حال گسترش است. به دنبال گسترش ویروس کرونا در سرتاسر جهان، نگرانیها و ترس مردم برای ابتلا به ویروس کرونا نیازمند رعایت نکات بهداشتی برای سلامت به عنوان راه کارهایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ضروری است. از طرف دیگر با تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میتوان با ویروس کرونا مقابله کرد که لازمهی آن مصرف مواد غذایی و رژیم مناسب میباشد.
آب میوههای مقوی برای مقابله با ویروس کرونا
آب کلم سرشار از ویتامینهای مختلف، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، ویتامینهای A ،C ،B6، منیزیم و آهن میباشد که باعث افزایش توان سیستم ایمنی بدن میشود. از طرف دیگر اگر کلم را همراه با چغندر قند مصرف کنید، می تواند منبع خوبی از انواع ویتامین ها باشد. آب کدو تنبل یکی دیگر از آب میوههایی است که غنی از ویتامین E ،B6 ،A و روی میباشد که باعث افزایش توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس کرونا میشود. ترکیب آب توت فرنگی و کیوی نیز منبعی غنی از ویتامین C میباشد که اگر همراه با نعنا نیز مصرف شود برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. از جمله آب میوههای مفید دیگر که غنی از ویتامین C است میتوان به آب پرتقال، گریپ فروت، لیمو، گوجه فرنگی اشاره کرد که برای مقابله با ویروس کرونا نقش بسزایی را ایفا می کنند.ویتامین C و D
همانطور که اشاره شد یکی از راههای مقابله با ویروس کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C نقش مهمی را در پشتیبانی، بازسازی، تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومسازی بدن دارد. ویتامین C به خاطر نقش آنتیاکسیدانی که دارد موجب خنثی شدن عملکرد رادیکالهای آزاد بدن، و در نهایت منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. از طرف دیگر ویتامین C با افزایش گلبولهای سفید خون، باعث تقویت فرآیند مبارزه با عفونت میشود. بنابراین با مصرف موادی که غنی از این ویتامین هستند، از قبیل لیمو، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، انواع توتها، انبه، کیوی و انواع سبزیجات، میتوانید با ویروس کرونا مقابله کنید. یکی دیگر از ویتامینهایی که میتواند در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش داشته باشد، ویتامین D میباشد. ویتامین D با افزایش جذب کلسیم باعث رشد استخوانها میشود که در حفاظت از سیستم ایمنی بدن نقش دارد. بنابراین ویتامین D نیز در مقابله با ویروس کرونا میتواند نقش داشته باشد.
آهن
آهن در خونسازی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. به همین دلیل تأمین آهن مورد نیاز بدن برای تقویت نیروی دفاعی بدن ضرورت وارد. کمبود آهن باعث کاهش توان کلی سیستم ایمنی بدن شده و شما را در برابر ویروس کرونا ضعیف میکند. برای تأمین آهن مورد نیاز بدن از موادی مانند انواع ماهیها، گوشت قرمز، تخم مرغ، کلم قمری، کلم بروکلی، چغندر قند، غلات، حبوبات، گردو، جوانهی گندم، انواع مغزها و آجیلها استفاده کنید تا بدن خود را برای مقابله با ویروس کرونا تقویت کنید.
ویتامین E
ویتامین E نیز همانند ویتامین C آنتیاکسیدان بسیار قوی است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. موادی مانند دانه و جوانهی گندم، گردو، بادام، پسته، تخمهی آفتابگردان، ذرت، روغنهای گردو، کنجد، زیتون، هستهی انگور و فندق سرشار از ویتامین E میباشند. با مصرف این مواد غذایی و رژیم مناسب میتوانید سیستم ایمنی بدن خود را برای مقابله با ویروس کرونا تقویت کنید.
ویتامین A
برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از طریق افزایش توان سیستم ایمنی بدن، از موادی که غنی از ویتامین A هستند استفاده کنید. ویتامین A نیز از جمله ویتامینهای مهم و ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد که از جمله مواد غنی از این ویتامین میتوان به تخم مرغ، جگر، انواع میوهها و سبزیهای رنگی، هویچ، اسفناج، طالبی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه فرنگی و انبه اشاره کرد.
مصرف مایعات و تأثیر ورزش بر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
مایعات نقش مهمی در دفع سموم بدن ایفا میکنند. بنابراین با مصرف زیاد آب و مایعات مانند آب میوههای طبیعی میتوانید سموم بدن را دفع و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. همچنین میتوانید با مصرف چای سبز که نقش آنتیاکسیدانی نیز دارد، به دفع سموم بدن کمک کنید و سیستم ایمنی بدن خود را برای مقابله با ویروس کرونا تقویت کنید. یکی دیگر از راههایی که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند، ورزش کردن است. ورزش کردن نه تنها باعث کاهش استرس روزانه شما میشود، بلکه از بروز انواع بیماریها مانند چاقی و اضافه وزن، بیماریهای قبلی و عروقی، دیابت و … جلوگیری کند. با ورزش کردن میتوانید سیستم ایمنی بدن خود را برای مقابله با ویروس کرونا تقویت کنید.
توصیه هایی مهم در خصوص بهداشت مواد غذایی در طول شیوع ویروس کرونا
– چاقو و تخته ای که برای گوشت خام استفاده می کنید باید با آنهایی که برای غذاهای پخته به کار می روند، متفاوت باشد،
– بین دو مرحله دست زدن به مواد غذایی خام و غذاهای پخته شده حتما دست های خود را بشویید،
– به شدت از خوردن گوشت حیوانات بیمار یا حیواناتی که در اثر بیماری مرده اند، خودداری کنید،
– حتی در مناطقی که در آنها ویروس کرونا شیوع یافته است، هم مصرف گوشت مانعی ندارد. البته در صورتی که در مرحله آماده کردن غذا اصول بهداشتی رعایت شده و غذا نیز به خوبی پخته شده باشد.